Tuesday, 2024-04-16, 9:51 PM
Giriş Yaptınız Sayın; Kullanıcı Adı | Grup ""Hoşgeldiniz Misafir |
TeknoGame
A.CreedBrotherhood
Battlefield 3
Max Payne 3
Etiketler
game hızlandırıcı hızlandırma oyun oyun hızlandırıcı temizleme cry engine 3 Crysis Crysis 2 Lansmanı Crysis2 torrent en iyi torrent siteleri torent torrent hız torrenz extreme 2011 torrent pes 2011 türkçe spiker indir sağlam torrent Download (Full) Stoked: Big Air Edition İndir Max Payne 3-TORRENT İNDİR Mortal Kombat 2011 torrent indir
Main » 2011 » April » 17 » Torrent Kullanımı
3:00 PM
Torrent Kullanımı

Torrent Kullanımı

Torrent paylaşım ağından yararlanabilmek için pek çok yazılım bulunuyor ancak bunlardan en çok kullanılanıUtorrent yazılımıdır. Utorrent yazılımı , torrent ismi verilen dosyaları kullanıcıların bilgisayarlarında arayıp , parçaları indirmeye veya yüklemeye yarayan bir sistemle çalışıyor. Dolayısıyla , P2P‘nin temel mantığı bu yazılım içinde geçerli. Sistemde bir dosya ne kadar çok bilgisayarda paylaşılıyorsa (Seeder) , o kadar kolay bulunacak ve indirilcektir. Torrent dosyalarını ararken en büyük yardımcınız internet siteleri olacaktır. Pek çok internet sitesi , kendi ağının içindeki torrent dosyalarının dizinlenmesini yaparak, kullanıcıların bunlara kolayca ulaşması için web üzerinde yayınlar.


.torrent Dosyaları Nedir ? (Ufak boyutlu dosyalar)

Bittorrent ağında , sadece bir bağlantının üzerine tıklamanız , bağlantıdaki dosyayı indirmek için yeterli olmayacaktır. Dizin sitesinden bulduğunuz bağlantı , bilgisayarınıza .torrent uzantılı küçük bir bağlantı dosyası indirmenizi sağlar. Bu dosyayı Utorrent yazılımının içine açtığınızda , aradığınız dosyanın download bağlantıları yazılım tarafından algılanır ve indirme süreci başlar.
Bittorrent’te Paylaşım Zorunlu

Diğer taraftan yazılım , bir dosyayı indirirken aynı zamanda indirdiği dosyaları upload’a da açar. Dosya paylaşım hızınızı Netlimiter gibi bir yazılımla düşürürseniz indirme hızınız istediğiniz düzeye çıkmayacaktır. Dolayısı ile her zaman, kontrolünüz dışında bir dosyayı yayınlayan kullanıcı durumuna gelirsiniz.

Bittorrent kullanırken TCP ve UDP ayarlarınızı yapmanız gerekebilir. Bu durumda forumumuzda bulunan "Tüm Modemlerde Port Açma” konusundan , portacmak.com veya portforward.com sitesinden yararlanabilirsiniz. Hangi portu açmanız gerektiğini öğrenmek için ise , Utorrent İçin = Options (Ayarlar) > Preferences (Seçenekler) menüsü altında bulunan Connections (Bağlantı) sekmesine bakabilirsiniz. Buradaki ayarlar gözünüzü korkutmasın. Genelde hepsi varsayılan değerlerle sorunsuzca çalışıyor. Daha hızlı aktarım için daha fazla kullanıcının paylaştığı dosyaları tercih etmelisiniz (Seeder sayısı yüksek dosyalar). Dosyayı paylaşanların sayısı "Seed” indirenlerin sayısı ise "Leech” değerleri ile belirlenir. Yüksek "Seed” değeri her zaman daha fazla hız sunacaktır.


Views: 905 | Added by: respect | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Yeni! exTReme 2011
NFS-Shift 2
The Sims Medieval
Allods Online
Anket
Crysis 2'yi nasıl buldunuz ?
Total of answers: 1424